V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

KATJA DEJAK GORNIK, dr.med.spec.
MAJA FINEC, dipl.m.s.
ROSANA PAVLOVIČ, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: PE RUDNIK, RAKOVNIŠKA UL. 4
Telefon: (01) 420 24 10
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/81
E-naslov: narocanje.katja.dejak-gornik@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 13:00-19:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

Ambulanta s 20.5. 2021 deluje 2x tedensko, trenutno še na lokaciji enote Vič, Šestova 10. Ob ostalih dnevih, ko naša ambulanta ne deluje, dela v naši ambulanti Nina Majoranc, dr.med, spec. ped., ki bo opravljala tako kurativne kot preventivne preglede otrok. 

 

NAROČANJE:

- po telefonu na dneve ko ordinacija obratuje: od 7h do 11h v dopoldanski izmeni in od 13h do 17h v popoldanski izmeni na 01 2004 636 

- elektronsko preko naročilne knjige: trenutno ni mogoče

- po elektronski pošti: narocanje.katja.dejak-gornik@zd-lj.si

- osebno: trenutno ni mogoče

- po pošti: na naslov Rakovniška 4, 1000 Ljubljana

 

Odsotnost: 24.6., 15.7. - 29.7.

Spremembe urnika: /

 

PRED PREGLEDOM:

- Otrok naj bo na pregled naročen

- Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom

- Na vhodu v zdravstveni dom si boste razkužili roke in prejeli kirurško masko, v kolikor je ne boste že imeli. Enako glede na starost tudi vaš otrok. Maska mora biti nameščena ves čas obravnave. 

- V prostorih zdravstvenega doma upoštevate medosebno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra

- Otroka spremlja samo eden od staršev

 

 PREGLEDI BOLNIH OTROK:

- v ambulantnem času nas kontaktirajte preko elektronske pošte (narocanje.katja.dejak-gornik@zd-lj.si) ali telefona (01 2004 636); glede na klinično stanje obravnava lahko poteka preko elektronske pošte, telefona ali pa boste vabljeni na pregled. Ne prihajajte nenaročeni.

- v primeru simptomov in znakov za COVID 19 ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano, preko telefona vas bomo naročili na odvzem brisa/na pregled v COVID ambulanto

- v času, ko ambulanta ne deluje, vaš otrok pa ima neodložljive težave, pokličite nadomestnega zdravnika v enoti Vič na 01 2004 514

- v nočnem času, preko vikenda in na praznične dni poteka dežurna služba za otroke na Metelkovi 9; POZOR: tudi za pregled v dežurni službi na PNMP je potrebno prej poklicati na 01 47 23 888  

- v primeru nujnega oz. življenje ogrožujočega stanja takoj pokličite 112

 

PREGLEDI ZDRAVIH OTROK:

- Za sistematične preglede vas sproti kontaktiramo po telefonu dan pred pregledom in vam posredujemo potrebna navodila.

 

ADMINISTRATIVNE STORITVE (izdaja receptov za stalno terapijo, napotnic za kontrolne preglede, naročilnic za medicinske pripomočke in zaključevanje nege) urejajte po elektronski pošti, izjemoma po telefonu. V pošti navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. Preko elektronske pošte nam lahko tudi posredujete zdravstveno dokumentacijo, s katero izbrani zdravnik še ni seznanjen.

Na spletni strani ZDL so objavljena Navodila za starše (klik). S klikom na ikono Pediatrija se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka. 

Navodila iz razvojne ambulante: https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=662&Itemid=2760&lang=sl

 

POTRDILO ZA VSTOP V VRTEC izda otrokov osebni zdravnik. Potrdilo je možno izdati do 3 mesece pred vstopom v vrtec. V primeru nespremenjenega zdravstvenega stanja otroka se potrdilo izdaja le enkrat. Ob menjavi skupine ali enote vrtca se že izdano potrdilo prenese na novo lokacijo. Za izdajo potrdila pravočasno kontaktirajte vašega zdravnika – najbolje po elektronski pošti, kjer navedete podatke otroka, ime vrtca (in podenote) ter datum prvega dne v vrtcu. Zraven dopišite, če ima otrok kakšne alergije ali kakšne druge posebnosti.

POMEMBNO: V Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih, ki je stopil v veljavo 6.3.2021, je v 51.a členu navedeno, da se vključitev necepljenega otroka v javni vrtec in javno sofinanciran program zasebnega vrtca zavrne, če iz potrdila pediatra o zdravstvenem stanju otroka izhaja, da le-ta ni bil cepljen proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, pa za to ne obstajajo zdravstveni razlogi za opustitev cepljenja. Glede na navedbe ministrstva za zdravje mora pediater na potrdilo jasno navesti podatek o tem, ali je bil otrok cepljen proti ošpicam, mumpsu in rdečkam. Če otrok ni bil cepljen in za to ne obstajajo zdravstveni razlogi, pediater na potrdilo zapiše, da otrok ni bil cepljen v skladu z omenjenim Zakonom o nalezljivih boleznih in za to ne obstajajo zdravstveni razlogi, zato se ne more vključiti v vrtec.

 

 ZDRAVNIŠKO POTRDILO O PREBOLELI BOLEZNI COVID-19:

- Na portalu zVEMlahko natisnete izvid brisa na covid-19, za kar potrebujete le digitalno potrdilo. S podatki otrok, mlajših od 15 let, preko portala zVEM upravljata starša (oče in mati) s svojim digitalnim potrdilom. Navedeno je uraden dokument in v tem primeru dodatnih potrdil ne potrebujete.

- Izdaja potrdila s strani osebnega zdravnika je samoplačniška storitev, za katero je v ZD Ljubljana skladno z veljavnim Cenikom za izdajo spričeval, potrdil in mnenj, potrebno plačilo v znesku 15,00 EUR.

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.