NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

KATJA DEJAK GORNIK, dr.med.spec.
MAJA FINEC, dipl.m.s.
ROSANA PAVLOVIČ, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: PE RUDNIK, RAKOVNIŠKA UL. 4
Telefon: (01) 420 24 10
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/81
E-naslov: narocanje.katja.dejak-gornik@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 13:00-19:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO PO RAZPOREDU

Obvestilo zdravnika:

Zdravstveno varstvo predšolskih otrok se s 7.9. 2020 seli nazaj v enoto Rudnik. Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala prilagojeno, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri uporabi zdravstvene oskrbe.

 

Vhod v zdravstveni dom je zaprt, zato pregledi brez predhodnega naročanja niso možni. Ob prihodu enkrat pozvonite in počakajte, da vas pride iskat medicinska sestra. Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom. Ob vstopu v zdravstveni dom potrebujete masko (zaželjeno je, da jo nosi tudi vaš otrok), masko morate imeti nameščeno ves čas obravnave. V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra.

 

Naročanje poteka po:

telefonu: v ordinacijskem času na 01 420 24 10

elektronsko preko naročilne knjige: trenutno ni mogoče

po elektronski pošti: narocanje.katja.dejak-gornik@zd-lj.si

osebno: trenutno ni mogoče

po pošti: na naslov Rakovniška 4, 1000 Ljubljana

 

Trenutno delo poteka takole:

1. Za sistematične preglede vas sproti kontaktiramo po telefonu dan pred pregledom in vam posredujemo potrebna navodila.

2. V primeru, da je vaš otrok zbolel:

- v času delovanja ambulante pokličite po telefonu na 01 420 24 10 

- v času, ko ambulanta ne dela, pokličite nadomestnega zdravnika na 01 420 24 07 

- napišete elektronsko sporočilo na narocanje.katja.dejak-gornik@zd-lj.si

- v času, ko je zdravstveni dom zaprt, se obrnite na dežurno službo na PNMP – POZOR: tudi za pregled v dežurni službi na PNMP je potrebno prej poklicati na 01 47 23 888

- v primeru nujnega oz. življenje ogrožujočega stanja takoj pokličite 112

3. Vse administrativne storitve kot je izdaja receptov, napotnic, naročilnic za medicinske pripomočke in urejanje nege, se izvajajo na daljavo preko telefona oz. najbolj priporočljivo preko e-pošte. Ob urejanju nege preko e-pošte, prosimo, navedite ime in priimek otroka, rojstne podatke otroka, številko kartice ZZZS starša, ki bo koristil nego ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi. Tudi za ostale administrativne stvari nas pravočasno kontaktirajte in se bomo dogovorili.

Urnik dela: PON 13.00 - 19.30, TOR, ČET in PET 7.00. - 10.15; ob sredah je urejeno nadomeščanje - dela dr. Ajda Ciperman, v ostalem času pa nas nadomešča Vlasta Porenta v njenem turnusu oz. vse prisotne zdravnice v enoti Vič v našem turnusu 

Odsotnosti: 11.9. 

Spremembe urnika: v petek 25.9. delamo v enoti Vič od 10.00 do 16.15 

Na spletni strani ZDL je desno zgoraj ikona Navodila za starše. S klikom na ikono se vam odprejo številna navodila za različna bolezenska stanja v otroškem obdobju. Lahko vam bodo uporabna pomoč pri reševanju zdravstvenih težav vašega otroka.

POTRDILO ZA VSTOP V VRTEC: Če vaš otrok prvič odhaja v vrtec, potrebujete potrdilo za vstop v vrtec. Potrdilo je možno pridobiti do 3 mesece pred vstopom v vrtec. Po elektronski pošti pošljite podatke otroka, napišite ime vrtca (in podenote) ter datum prvega dne v vrtcu. Zraven dopišite, če ima otrok kakšne alergije ali kakšne druge posebnosti. V primeru nespremenjenega zdravstvenega stanja otroka se potrdilo izdaja le enkrat. Ob menjavi skupine ali enote vrtca se že izdano potrdilo prenese na novo lokacijo.

 

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.