V primeru povišane telesne temperature in znakov okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje) se najprej posvetujte s svojim osebnim zdravnikom po telefonu ali e-pošti!

Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

ANDREJA MOHAR KOŠIR, dr.med.spec.
PETRA ZAJC, dipl.m.s.
TINA BENEDIČIČ, TZN
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: PE POLJE, C. 30. AVGUSTA 2
Telefon: 01/58 64 943
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/108
E-naslov: narocanje.andreja.mohar-kosir@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 07:00-13:30
TOREK 07:00-13:30
SREDA 13:00-19:30
ČETRTEK 13:00-19:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK PO RAZPOREDU

Odsotnost:

Od: 08.07.2022 Do: 12.08.2022

Obvestilo zdravnika:

 
V času od 27.06.2022 do 02.09.2022 je Zdravstveno varstvo predšolskih otrok v ZD Polje ZAPRTO. V tem času delamo na lokaciji ZD Moste (tel. 01/ 58-44-200).
 

ODSOTNOSTI:  Zdravnica je odsotna od 8.7. do 12.8.2022.

Nadomeščanje v času odsotnosti:

8.7. dr. Kalinšek Iva (narocanje.iva.kalinsek@zd-lj.si; 01/ 58-44-200)

11.7. - 22.7. dr. Bevc Žunič Eva (narocanje.eva.bevc-zunic@zd-lj.si; 01/ 58-44-200)

25.7. - 12.8. dr. Kalinšek Iva (narocanje.iva.kalinsek@zd-lj.si; 01/ 58-44-200)

 

SPREMEMBE URNIKA: /

 

 

Elektronska pošta je namenjena naročanju na sistematske preglede in cepljenja, naročanju kontrolnih napotnic, delovnih nalogov in receptov. Vse navedeno ureja samo otrokov izbrani zdravnik oziroma v primeru njegove odsotnosti nadomestni zdravnik. ZA POSVET GLEDE AKUTNE BOLEZNI ALI ODPIRANJE NEGE POKLIČITE V NAŠO AMBULANTO PO TELEFONU. Bolniško odsotnost zaradi nege otroka morate sporočiti po telefonu isti ali naslednji dan, ko ste ostali doma. Veljavnost napotnice je navedena na izvidu specialističnega pregleda oz. je vidna v sistemu zVEM (za otroka do starosti 15 let jo lahko preverijo starši, otroci starejši od 15 let jo lahko preverijo sami).

Prosimo vas, da upoštevate pravila komuniciranja z ambulanto po e-pošti:

1. V e-sporočilu navedite otrokovo ime, priimek in številko kartona.

2. Kratko in jedrnato opišite bistvene stvari (naročanje na termin za sistematski pregled, naročanje kontrolnih napotnic, delovnih nalogov ali receptov za redno terapijo) ZA POSVET GLEDE AKUTNE BOLEZNI ALI ODPIRANJE NEGE POKLIČITE V NAŠO AMBULANTO PO TELEFONU. V PRIMERU ŽIVLJENJSKE OGROŽENOSTI POKLIČITE 112.
FOTOGRAFIJE POŠILJAJTE LE PO PREDHODNEM TELEFONSKEM DOGOVORU Z ZDRAVSTVENIM OSEBJEM.

3. Dopišite še vaše kontaktne podatke (ime, priimek, telefonsko številko).

 

LABORATORIJ

Po prejemu laboratorijskega naročila s strani vašega zdravnika se za obisk laboratorija lahko samostojno naročite preko spodnjih povezav:

Diagnostični laboratorij Moste:  https://narocanja.zd-lj.si/250
Diagnostični laboratorij Fužine:  https://narocanja.zd-lj.si/251
Diagnostični laboratorij Polje:     https://narocanja.zd-lj.si/245

Pri izbiri ustreznega prostega termina  je potrebno dosledno upoštevati časovne omejitve  opisane v OBVESTILU na vrhu strani. 
 

VSEBINE ZA STARŠE

Na spletni strani ZDL lahko pod ikono NAVODILA ZA STARŠE dostopate do različnih navodil.

Tukaj lahko dostopate do slovenskih smernic za uporabo ekranov pri otrocih.

Priporočamo tudi ogled naslednjih vsebin:

http://www.nijz.si/sl/publikacije/dojencek-kako-ga-pestujemo-in-se-ukvarjamo-z-njim

https://zdaj.net/novorojencek-in-dojencek/nega-in-sodelovanje-z-dojenckom/pravilno-rokovanje-z-dojenckom/ 

https://www.babyfizio.si

 

Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem po telefonu.

Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

Tudi za pregled v dežurni službi na PNMP se predhodno obvezno posvetujte na tel. številki PNMP 01/ 47 23 888 in upoštevajte navodila zdravstvenega osebja.

 

NAROČANJE:

po telefonu: dopoldan od 07.00 do 09.00, popoldan od 13.00 do 15.00.

Ker vsak dan opravljamo tudi preventivne preglede, smo v tem času težje dosegljivi na telefon; vaš klic bo preusmerjen k sestri na sprejemu, zato počakajte na prevezavo.


elektronsko: https://narocanja.zd-lj.si/108 (samo za pregled bolnih otrok) TRENUTNO NI MOŽNO

NENAROČENI PACIENTI: Pri obravnavi imajo prednost otroci, ki so naročeni. Otroci, ki pridejo v ambulanto in niso naročeni, lahko počakajo, da pridejo na vrsto ali se z medicinsko sestro dogovorijo za termin pregleda. IZJEMA so nujna stanja, ki so obravnavana prednostno.

V primeru, da boste na dan, ko vaša izbrana zdravnica dela, pri neizbranem zdravniku koristili storitve, ki niso opredeljene kot nujno zdravljenje in nujna medicinska pomoč, boste za te storitve samoplačniki. 

 

 

banner cepljenje
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.