NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

ANA PERDIH, dr.med.spec.
ADRIANA OŽEGOVIĆ, TZN
NINA BITEŽNIK, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Ambulanta družinske medicine
Lokacija: PE RUDNIK, RAKOVNIŠKA UL. 4
Telefon: 01 4202-409
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/102
E-naslov: narocanje.ana.perdih@zd-lj.si
 • Urnik zdravnika
  PONEDELJEK 06:30-13:00
  TOREK 06:30-13:00
  SREDA 12:30-19:30
  ČETRTEK 12:30-19:30
  PETEK 06:30-13:00 ali 12:30-19:30

  Opomba:

  Ob petkih izmenično po razporedu
 • Urnik dipl. m. s.
  NINA BITEŽNIK, dipl.m.s.
  PONEDELJEK 06:30-13:00
  TOREK 06:30-13:00
  SREDA 13:00-19:30
  ČETRTEK 11:00-17:30
  PETEK 06:30-13:00

Obvestilo zdravnika:

Spoštovani!

 

Od 3. 8. 2020 do 21. 8. 2020 bom na letnem dopustu. V tem času bodo za stanja, ki ne morejo počakati, zagotavljali zdravstveno oskrbo drugi zdravniki ZD Rudnik. Za vse ostale stvari (ponoven predpis receptov za stalno terapijo, naročilnic za medicinske pripomočke, posvet o zdravstvenih stanjih, ki trajajo že več mesecev) pa vas prosim, da jih uredite pri meni - bodisi pred letnim dopustom ali pa počakate, da se vrnem.

Hvala za razumevanje,

 

Ana Perdih, dr. med., spec. družinske medicine

 

 

Spoštovani.

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri dostopu do zdravstvene oskrbe.
Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).
Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.

Vljudno vas prosimo, da nas kontaktirate po elektronski pošti na naslov narocanje.ana.perdih@zd-lj.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Lahko nas tudi pokličete po telefonu 01/4202-409.


- V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19 vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in/ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
- V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.
- Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
- Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
- Pred vstopom v zdravstveni dom si namestite kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave in si razkužite roke.
- V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.
Vse administrativne storitve - kot so naročanje receptov za kronično terapijo, naročilnic za medicinske pripomočke - urejate po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti oz. po telefonu.

 

DODATNE INFORMACIJE PO TELEFONU:

- Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju je v ZD Ljubljana vzpostavljena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.

- Več informacij je na voljo tudi pri epidemiologu NIJZ na tel. št. 031 646 617 in 031 619 118 (vsak dan med 9.00.in 17.00, tudi preko vikenda).

 

Spoštovani, sporočamo vam, da s 1. 7. 2019 ukinjamo prvo uro ambulante, ki je bila namenjena nenaročenim pacientom. V bodoče se je na pregled potrebno naročiti. Izjema so nujna stanja. Hvala za razumevanje.

Za urejanje nekaterih stvari ne potrebujete pregleda v ambulanti, veliko lahko uredimo po elektronski poti:

 • izdaja napotnic za kontrolni pregled pri kliničnem specialistu: od 1. 5. 2020 imajo klinični specialisti pooblastilo, da sami podaljšajo veljavnost napotnice. Če torej dobite obvestilo, da potrebujete kontrolno napotnico, jih kontaktirajte in si zagotovite, da jo bodo podaljšali sami;
 • za ponoven predpis receptov sporočite svoje ime, priimek in datum rojstva ter natančen seznam zdravil, ki jih potrebujete. Skrbite za to, da nov recept naročite vsaj teden dni, preden vam zdravil zmanjka, saj ne moremo zagotoviti, da bo recept izdan isti dan. V primeru izdaje letnega recepta za zdravila za kronične bolezni je potreben pregled pri diplomirani medicinski sestri Nini Bitežnik. Na pregled se lahko naročite - nekaj tednov, preden vam zmanjka zdravil - po telefonu ali na naslednji povezavi: https://narocanja.zd-lj.si/95/;
 • za pošiljanje zdravstvene dokumentacije na medicino dela, prometa in športa v skladu z zakonodajo nujno potrebujemo vašo privolitev za pošiljanje. Za več informacij nas lahko pokličete ali kontaktirate po e-pošti;
 • za zdravila, ki vam jih na novo predpiše klinični specialist, vam mora izdati tudi recept. Če potrebujete nadaljevanje zdravljenja s tem zdravilom, nam posredujte izvid specialista;
 • za predpis medicinskih pripomočkov je potrebno v ambulanto prinesti zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe;
 • če ste zboleli in potrebujete bolniški stalež, nas o tem obvestite isti dan (lahko po telefonu ali elektronski pošti) in se oglasite na pregled najkasneje v treh dneh (za več dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZZS). V primeru, da vam je komisija odobrila bolniški stalež, nam za vlogo za podaljšanje bolniškega staleža vsaj 7 dni pred iztekom roka posredujte izvide specialista, ki upravičujejo podaljšanje staleža.
  Če ste sprejeti v bolnišnico, je potrebno posredovati potrdilo o hospitalizaciji.
 • V naši ambulanti se lahko cepite proti gripi, pnevmokokni pljučnici in klopnemu meningoencefalitisu. Pred cepljenjem je potrebno naročiti cepivo, zato nas prej o tem obvestite.
 

Dopusti:

Od: 03.08.2020 Do: 21.08.2020
Od: 01.09.2020 Do: 01.09.2020
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.