NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA

s povišano telesno temperaturo, kašljem ali težkim dihanjem! Najprej pokličite svojega osebnega zdravnika/zobozdravnika po telefonu!

en sl

112 - KLIC V SILI

(01) 47 23 888 - PNMP

PRED PRIHODOM POKLIČITE

Predstavitveni video ZDL

Zdravje na delovnem mestu

Medicina dela, prometa in športa

Samoplačniški pregledi v MDPŠ

Druge samoplačniške storitve

Simulacijski center

SCUBY

ISCPC

CPC+

Mediacijski center

Navodila za starše

Urnik zdravnika

ANA PERDIH, dr.med.spec.

ADRIANA OŽEGOVIĆ, TZN
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO ODRASLIH
Lokacija: PE RUDNIK, RAKOVNIŠKA UL. 4
Telefon: 01 4202-409
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/102
E-naslov: narocanje.ana.perdih@zd-lj.si

Urnik:

  DOPOLDAN POPOLDAN TURNUS
PONEDELJEK 06:30-13:00 - Dopoldan
TOREK 06:30-13:00 - Dopoldan
SREDA - 12:30-19:30 Popoldan
ČETRTEK - 12:30-19:30 Popoldan
PETEK 06:30-13:00 12:30-19:30 Izmenično
SOBOTA - - -
Opomba:
Ob petkih izmenično po razporedu
Obvestilo zdravnika:

Spoštovani,

obveščamo vas, da je zaradi epidemije COVID-19 zdravstveni dom Rudnik do nadaljnega zaprt.

Vljudno vas prosimo, da pokličete v našem delovnem času na telefon 01/2004-537 ali 01/2004-538. Pokličete lahko tudi na 01 / 2004 508.

Lahko nam tudi pišete na elektronski naslov narocanje.ana.perdih@zd-lj.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Glede na epidemiološko situacijo COVID 19 se v ZDL od 16.3.2020 do preklica izvajajo le nujne zdravstvene storitve. Pregled v ambulanti je moženizključno na podlagi predhodnega telefonskega/elektronskega dogovora. Če ste prehlajeni, vas praska v grlu, kašljate, imate vročino, težko sapo, ostanite doma in ne hodite v zdravstveni dom nenapovedano, temveč pokličite v ambulanto svojega osebnega/nadomestnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila. V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112. V kolikor menite, da potrebujete nujen pregled zaradi drugih zdravstvenih težav predhodno pokličite osebnega/nadomestnega, ki vam bo svetoval in presodil ali je pregled v ambulanti nujen. Vse administrativne storitve, kot je izdaja receptov, naročilnic za medicinske pripomočke, urejanje bolniškega staleža, se izvaja na daljavo preko telefona oz. najbolj priporočljivo preko e-pošte. Ob kontaktu preko e-pošte prosimo navedite ime in priimek, rojstne podatke, številko kartice ZZZS ter telefonsko številko, na katero ste dosegljivi.

S ciljem preprečevanja širjenja okužb s COVID 19 med prebivalstvom, je vstop v ZD Ljubljana omejen in poteka izključno preko triažnega mesta. Vse paciente pozivamo, da medicinski sestri ob vstopu v zdravstveni dom navedejo TOČNE IN RESNIČNE podatke o zdravstvenem stanju, morebitnem gibanju na ogroženih območjih ter stikih z okuženimi osebami. Z navedbo neresničnih podatkov namreč ogrožate svoje zdravje in zdravje vseh drugih.

DODATNE INFORMACIJE PO TELEFONU:

-     Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju je v ZD Ljubljana vzpostavljena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.

-     Vladni urad za komuniciranje je v sodelovanju z ministrstvoma za zdravje in javno upravo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in infekcijsko kliniko UKC Ljubljana vzpostavil klicni center za posredovanje zanesljivih informacij o novem koronavirusu. Prebivalci lahko informacije dobijona brezplačni telefonski številki 080 1404 med 8. in 20. uro.

-     Več informacij je na voljo tudi pri epidemiologu NIJZ na tel. št. 031 646 617 in 031 619 118 (vsak dan med 9.00.in 17.00, tudi preko vikenda).


Spoštovani, sporočamo vam, da s 1. 7. 2019 ukinjamo prvo uro ambulante, ki je bila namenjena nenaročenim pacientom. V bodoče se je na pregled potrebno naročiti. Izjema so nujna stanja. Hvala za razumevanje.

Za urejanje nekaterih stvari ne potrebujete pregleda v ambulanti, veliko lahko uredimo po elektronski poti:
 • izdaja napotnic za kontrolni pregled pri kliničnem specialistu: sporočite svoje ime, priimek in datum rojstva ter specialnost zdravnika, pri katerem ste naročeni na kontrolni pregled, in zdravstveno stanje, zaradi katerega ste pri njem obravnavani;
 • za ponoven predpis receptov sporočite svoje ime, priimek in datum rojstva ter natančen seznam zdravil, ki jih potrebujete. Skrbite za to, da nov recept naročite vsaj teden dni, preden vam zdravil zmanjka, saj ne moremo zagotoviti, da bo recept izdan isti dan. V primeru izdaje letnega recepta za zdravila za kronične bolezni je potreben pregled pri diplomirani medicinski sestri Nini Bitežnik. Na pregled se lahko naročite - nekaj tednov, preden vam zmanjka zdravil - po telefonu ali na naslednji povezavi: https://narocanja.zd-lj.si/95/;
 • za pošiljanje zdravstvene dokumentacije na medicino dela, prometa in športa v skladu z zakonodajo nujno potrebujemo vašo privolitev za pošiljanje. Za več informacij nas lahko pokličete ali kontaktirate po e-pošti;
 • za zdravila, ki vam jih na novo predpiše klinični specialist, vam mora izdati tudi recept. Če potrebujete nadaljevanje zdravljenja s tem zdravilom, se naročite na pregled in prinesite s seboj izvid;
 • za predpis medicinskih pripomočkov je potrebno v ambulanto prinesti zdravstveno kartico. Predpišemo jih lahko največ 10 dni pred iztekom trajnostne dobe;
 • če ste zboleli in potrebujete bolniški stalež, nas o tem obvestite isti dan (lahko po telefonu ali elektronski pošti) in se oglasite na pregled najkasneje v treh dneh (za več dni nazaj po pravilih ZZZS ni dovoljeno odpirati bolniškega staleža brez odobritve imenovanega zdravnika ZZZS). V primeru, da vam je komisija odobrila bolniški stalež, se za vlogo za podaljšanje bolniškega staleža naročite za pregled 7 dni pred iztekom roka z izvidi specialista, ki upravičujejo podaljšanje staleža.
  Če ste sprejeti v bolnišnico, je potrebno posredovati potrdilo o hospitalizaciji.
 • V naši ambulanti se lahko cepite proti gripi, pnevmokokni pljučnici in klopnemu meningoencefalitisu. Pred cepljenjem je potrebno naročiti cepivo, zato nas prej o tem obvestite.
 

Urniki in kontakti

Napredno iskanje