NE VSTOPAJTE V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA s povišano telesno temperaturo in znaki okužbe dihal (nahod, bolečine v žrelu, kašelj, težko dihanje)!

Najprej se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom / zobozdravnikom po telefonu!
Za pregled v vseh dejavnostih je OBVEZNO NAROČANJE - po telefonu ali e-pošti. Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna.

Urnik

EVA BEVC ŽUNIČ, dr.med.spec.
BRIGITA PRISTAVEC, med.sestra
JOŽICA BELŠČAK BOGDANOV, dipl.m.s.
Dejavnost: ZDRAVSTVENO VARSTVO PREDŠOLSKIH OTROK
Lokacija: PE POLJE, C. 30. AVGUSTA 2
Telefon: (01) 58 64-929
Naslov za naročanje: https://narocanja.zd-lj.si/94/
E-naslov: narocanje.eva.bevc-zunic@zd-lj.si
Urnik zdravnika
PONEDELJEK 13:00-19:30
TOREK 13:00-19:30
SREDA 07:00-13:30
ČETRTEK 07:00-13:30
PETEK 07:00-13:30 ali 13:00-19:30

Opomba:

PETEK IZMENIČNO

Obvestilo zdravnika:

 

ODSOTNOSTI:


SPREMEMBE URNIKA: 

V petek, 3.7.2020 delamo popoldne.

Lep pozdrav, Eva Bevc Žunič

POMEMBNO OBVESTILO-KORONAVIRUS

SPOROČILO ZA JAVNOST

Glede na epidemiološko situacijo bo obravnava bolnikov na primarnem nivoju potekala nekoliko drugače kot pred epidemijo, zato vas prosimo za strpnost, razumevanje in tudi racionalnost pri potrebi do zdravstvene oskrbe.
Pregled v ambulanti je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti).
Zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Obravnava se lahko izvede po e-pošti, po telefonu ali neposredno s kliničnim pregledom.
V primeru prisotnih simptomov in znakov za COVID-19, vas bo osebni zdravnik že po telefonu preusmeril na odvzem brisa in / ali na pregled v COVID ambulanto, zato ne prihajajte v zdravstveni dom nenapovedano.
V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.
Na naročen termin pregleda pridite največ 5 minut pred terminom.
Na pregled se pripravite, oblečeni bodite v oblačila, ki jih je enostavno sleči ter si po potrebi pripravite spisek vprašanj za zdravnika.
Pred vstopom v zdravstveni dom si namestite kirurško masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obravnave in si razkužite roke.
V prostorih zdravstvenega doma je potrebno, da upoštevate osebno varnostno razdaljo vsaj 1.5 metra.
Vse administrativne storitve kot so naročanje receptov za kronično terapijo, naročilnic za medicinske pripomočke urejate po e-pošti, izjemoma po telefonu. Če zbolite in potrebujete bolniški stalež, o tem takoj obvestite ambulanto po e-pošti oz. po telefonu. 

 

 

DODATNE INFORMACIJE PO TELEFONU:

-          Z namenom ozaveščanja o pravilnem preventivnem ukrepanju je v ZD Ljubljana vzpostavljena telefonska številka 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur na dan.

-          Vladni urad za komuniciranje je v sodelovanju z ministrstvoma za zdravje in javno upravo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in infekcijsko kliniko UKC Ljubljana vzpostavil klicni center za posredovanje zanesljivih informacij o novem koronavirusu. Prebivalci lahko informacije dobijo na brezplačni telefonski številki 080 1404 med 8. in 20. uro.

-          Več informacij je na voljo tudi pri epidemiologu NIJZ na tel. št. 031 646 617 in 031 619 118 (vsak dan med 9.00.in 17.00, tudi preko vikenda).

SPOŠTOVANI STARŠI!

1.Pred pregledom v dežurni službi pokličite na tel. številko PNMP 01 47 23 888 in upoštevajte navodila zdravstvenega osebja.


 2. Na prvi strani ZDL najdete povezavo- NAVODILA ZA STARŠE- glej na vrhu, kjer so številna  aktualna navodila za ukrepanje .

 

PETEK DOPOLDAN (7.00 -13.30) V ENOTI POLJE, Cesta 30.avgusta 2, POPOLDAN (13.00 – 19.30) V ZD MOSTE, Prvomajska 5, tel.: 58 44 200.

SOBOTE, NEDELJE IN PRAZNIKI -PEDIATRIČNA NUJNA MEDICINSKA POMOČ (PNMP), Metelkova 9.

SAMO V RESNIČNO NUJNIH PRIMERIH POIŠČITE POMOČ V PNMP.

 Dodatne informacije 01 58 64 900 in 01 58 44 200

NAROČANJE:

po telefonu: dopoldanska izmena od 7.00 do 9.00, popoldanska izmena od 13.00 do 15.00.

Ker vsak dan opravljamo tudi preventivne preglede, smo v tem času težje dosegljivi na telefon; vaš klic bo preusmerjen k sestri na sprejemu, zato počakajte na prevezavo.


elektronsko: https://narocanja.zd-lj.si/94/  (samo za pregled bolnih otrok)

NENAROČENI PACIENTI: Pri obravnavi imajo prednost otroci, ki so naročeni. Otroci, ki pridejo v ambulanto in niso naročeni, lahko počakajo, da pridejo na vrsto ali se z medicinsko sestro dogovorijo za termin pregleda. IZJEMA so nujna stanja, ki so obravnavana prednostno.

V primeru, da boste na dan, ko vaša izbrana zdravnica dela, pri neizbranem zdravniku koristili storitve, ki niso opredeljene kot nujno zdravljenje in nujna medicinska pomoč, boste za te storitve samoplačniki

Elektronska pošta: narocanje.eva.bevc-zunic@zd-lj.si je namenjena naročanju na sistematske preglede in cepljenja, naročanju napotnic, delovnih nalogov in receptov ter odpiranju ali zapiranju bolniškega staleža. Vse navedeno ureja samo otrokov izbrani zdravnik oziroma v primeru njegove odsotnosti nadomestni zdravnik. Bolniško odsotnost zaradi nege otroka morate sporočiti isti ali naslednji dan, ko ste ostali doma!


Vse papirje lahko prevzamete po zaključku ordinacijskega časa. Bolniški list lahko prevzame samo eden od staršev.
    

PRIPOROČAMO OGLED:

https://www.babyfizio.si/o-meni

NAVODILA ZA STARŠE ZDL- https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=597&Itemid=2595

https://zdaj.net/novorojencek-in-dojencek/nega-in-sodelovanje-z-dojenckom/pravilno-rokovanje-z-dojenckom/

http://zzp.si/za-starse/

https://www.prehrana.si/moja-prehrana/predsolski-otroci

https://drive.google.com/file/d/0ByIsr6FVHlY2LThjMVNWN0FvNDQ/view 

http://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174521063                    

https://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=com_content&view=article&id=597&Itemid=2595

http://www.nijz.si/sl/publikacije/dojencek-kako-ga-pestujemo-in-se-ukvarjamo-z-njim

http://www.nijz.si/sl/publikacije/miha-zivi-zdravo

http://www.nijz.si/sl/publikacije/prehrana-za-mladostnike-zakaj-pa-ne

 

 

 

Spoštovane pacientke in pacienti!

Zdravstveno varstvo predšolskih otrok ZD POLJE je

v času od 02.03.2020 do preklica ZAPRTO!

Za ta čas je Zdravstveno varstvo predšolskih otrok preseljeno v

ZD MOSTE, Prvomajska ul. 5, Ljubljana.

Za naročanje na pregled pokličite na tel.: 01/58 44 200.

V primeru življenjske ogroženosti, pokličite 112 oz. se zglasite v ZD Moste.

Hvala za razumevanje!


 

  S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve

Nastavitve za uporabo piškotkov

Piškotki, ki jih namestimo v vašem brskalniku, anonimno zbirajo določene informacije o vašem obisku spletnega mesta. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska spletno mesto stalno izboljšujemo.

Zahtevani piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.