Na obisk pri zdravniku se naročim po telefonu, elektronski pošti ali osebno ob obisku.

  • Preverite delovni čas otrokovega osebnega pediatra in se dogovorite za uro obiska, preden se odpravite v ordinacijo na slepo.
  • Premislite tudi, ali je res potrebno poiskati pomoč takoj ali pa lahko počakate na osebnega pediatra.

BOLEZEN, RECEPTI, NAPOTNICE

  • Ko otrok zboli ali že nekaj časa opažamo znake bolezni in se stanje, kljub ukrepom bistveno ne izboljša, se naročimo na pregled k osebnemu pediatru.
  • V primeru, da otrok nenadoma zboli ali se poškoduje in se stanje, kljub ukrepom bistveno ne izboljša, se naročimo k zdravniku, ki sprejema nenadno zbolele v zdravstvenem domu, kjer je otrokov pediater.
  • Če potrebujemo za otroka zdravila, napotnico ali ko mora otrok na redno kontrolo, to planiramo v naprej. Ker ne gre za nujno stanje, praviloma ne bomo naročeni isti dan, na pregled bomo morali počakati nekaj dni, morda en teden.
  • Na preventivne preglede in cepljenja otroka vabimo pisno na domači naslov ali je nanj naročen ob predhodnem pregledu.

 

Naročanje preko elektronske pošte

V ZDL se na pregled lahko naročite tudi preko elektronske pošte, e-naslovi so navedeni ob urnikih izvajalcev zdravstvenih storitev.

Elektronski naslovi za naročanje niso namenjeni izmenjavi informacij o zdravstvenemu stanju pacienta ali posredovanju nasvetov o zdravljenju, temveč izključno naročanju.

ČE ZARADI KAKRŠNEGAKOLI RAZLOGA NE BOSTE PRIŠLI NA PREGLED, O TEM OBVESTITE ZDRAVNIKA, ČE JE LE MOGOČE PRAVOČASNO.